Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

Red Devil peleti

Red Devil pelete odlikuje visoka kvaliteta, večji izkoristek ter najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Z našimi peleti se boste ogrevali dlje in z manj pepela.

cugmajster peleti mZakaj izbrati pelete Red devil?

  • so iz najboljšega lesa iz pristnih gozdov Pohorja (slovenski proizvod)
  • odlikuje jih izjemna kvaliteta (brez lubja, brez vsebnosti lepil in drugih aditivov)
  • imajo večji izkoristek (visoka kurilna vrednost)
  • imajo nizek ostanek pepela
  • dobite jih za ugodno ceno
  • so okolju prijazen vir ogrevanja

Izbrana kvaliteta lesa izključno iz slovenskega gozda, naravna predelava v skladu z najstrožjimi standardi, skrbno ravnanje podkrepljeno z dolgoletnimi izkušnjami, vam zagotavljajo zadovoljstvo pri uporabi peletov Red Devil.

 

peleti 2Lesni peleti so gorivo, proizvedeno iz čistega lesa,  brez kakršnih koli kemičnih primesi. So stisnjenci iz suhega mletega lesa z vsebnostjo vlage pod  10%, premera 6 mm.

Primerni so za peči vseh velikosti, za industrijsko uporabo kot tudi za kaminske peči, kjer je kvaliteta peletov še posebej potrebna. Standardizirana in enotna oblika peletov omogoča avtomatsko doziranje v kurišče, kar funkcionalnost kurilnih naprav na pelete postavlja ob bok tistih na kurilno olje ali plin.

Kurilna vrednost kilograma peletov znaša približno polovico kurilne vrednosti kilograma kurilnega olja in je 5,3 kWh/kg, torej potrebujemo približno 2 kg peletov za 1 liter kurilnega olja.
Peleti so ekološko gorivo , obnovljiv vir energije, ki ne povzroča toplogrednih plinov.

Naši peleti Red Devil so izdelani iz 90 % smrekovega lesa ter 10 % bukovega lesa.
Peleti so priročno pakirani v vreče po 15 kg, 70 vreč na paleti (skupaj 1.050kg). Lahko vam jih dostavimo tudi s cisterno v razsutem stanju.

Mehki lesovi, kot so smreka, jelka iz katerih so narejeni naši peleti so bolj primerna surovina za proizvodnjo lesnih pelet, ker vsebujejo manj trdih delcev, kot so žveplo, pepel in drugih snovi, ki ne izgorijo, zato so peleti iz mehkih lesov boljše kvalitete.

Kvaliteta Red Devil peletov se kaže predvsem pri tem, da ne vsebujejo veliko lubja, ker pri primarni predelavi hlodovine le-to olupimo in s tem preprečimo vsebnost kakršnih koli nečistoč (zemlja, pesek), ki bistveno vpliva na kvaliteto peletov.

Sestava peletov

Bukev 10%
Smreka 90%
Zelo visoka kurilna vrednost do 5,2kWh/kg
Vsebnost pepela < 1%
Vsebnost vlage  < 10%
Gostota > 600 kg/m3

EN plus a1 logo

 

Za naše pelete smo pridobili certifikat kakovosti EN plus
za pelete skupine A1

 

 

 

 

slika1

slika2

narocilo